luni, 18 iulie 2011

Peripetiile unei romance si ale unui neamt in Santo Domingo

Dimineata frumoasa, insorita, de sfarsit de iulie, in Puerto Plata! Sau mai bine zis, o zi obisnuita in Caraibe! Doi turisti, un neamt si o romanca, echipati cu rucsace si toate cele pentru o expeditie turistica, vin la usa casutei mele din Suncampdr si ma anunta cu mare pofta de viata, ca s-au hotarat ad-hoc sa insoteasca alti turisti, ai Complexului, care si-au petrecut doua zile aici, o americanca si un dominican, acceptandu-le invitatia acestora , de-a merge impreuna in capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo!
casuta mea provizorie din Suncampdr.com

Nimic rau in toata chestia asta!
Am cunoscut si eu, inainte cu o seara perechea aceasta, care le-a facut invitatia concetatenei noastre si  profesorului german, Alex, care da lectii in Ucraina la un liceu cu predare in limba lui Goethe!  Dominicanul,  care se numeste Andres, si-a demonstrat  inainte cu o seara, la barul in aer liber, langa raul cu pesti "ecologici", calitatile de bun chitarist si in acelasi timp de un adevarat curtezan! A cantat soul si a executat "maestrii" pe riful chitarii clasice,  ce o are Complexul  mereu la indemana, pentru eventualii turisti cantareti! Germanul a ramas atat impresionat de executiile tehnice ale acestuia, incat a doua zi a si hotarat sa-i faca o vizita la domiciliul sau, in capitala ! A se aminti ca, Alex, are si el talent si canta binisor la chitara, asadar lesne  s-a infiripat o relatie amicala intre cele doua personaje! Romanca Ioana, curioasa si ea de zona sudica a insulei, a hotarat sa-i insoteasca ! Si au plecat asa cum am inceput sa va povestesc.
 Nimic anormal pana aici!
 Dupa doua zile insa, acestia au hotarat sa se intoarca din excursie si ajungand in fata Complexului, conationala mea si a noastra, ma striga...! Ce surpriza, ati si venit, intreb eu?
  Mai tarziu,stapana asezamantului, imi scrie un mail, si ma invita  urgent la rau si la bar, sa ascult pataniile acestora din Santo Domingo! De fapt, nu am reusit sa ajung deoarece eram plecat insa la revenire am citit mesajul si fiind tarziu, am ales sa o caut pe Ioana, romanca ce traieste de doi ani in Canada, a doua zi!
  Am aflat apoi din povestile Ioanei ce li s-a intamplat in scurtul popas in capitala:
 Casa si vila dominicanului, despre care le vorbise si care, pesemne, i-a pus pe drumuri pe protagonisti, exista doar in inchipuirea acestuia, de fapt, traia intr-o saracie lucie, iar casa,  era un simplu apartament intr-o zona deocheata si unde se simtea mirosul de urina, inca de la intrare! Contractele in marile cluburi dominicane, pe care acesta le povestea intre "pauzele artistice," de asemenea, erau doar niste simple proiecte inca nefinalizate, dar  proiectate numai de marea sa capacitate "artistica" de inchipuire!

sursa foto listindiario.com                             Santo Domingo cartiere sarace

I-a mai invitat apoi, dupa ce Alex germanul, le facuse plinul in frigider, lui si mamei sale, sa viziteze impreuna si partea estica a tarii , statiunea Samana, unde sustinea el cu nerusinare, ca ar avea o vila langa mare, insa de data aceasta, putin cam speriati si mai ales total dezamagiti, se intorc urgent de unde au plecat; Suncampdr!
 Ioana imi spunea ca el isi dorea sa o reansoteasca  la intosrcerea in Muñoz, insa pe post de iubit de data aceasta, motivand ca frumusetea noastra carpatica l-a facut sa se indragosteasca numaidecat si ca ar putea sa o ingrijeasca de alte rele ce le-ar putea pati pe timul sederii sale in patria descoperita de Columb! Cum Ioana cunoaste foarte bine povestea cu lupul stapan la oi, l-a refuzat insa fara a sta deloc pe ganduri. Nu mi-a spus insa costul pe care trebuia sa-l plateasca ea, cazarea, drumul etc, pentru serviciile unui "macho" dominican...! Faleza din Santo Domingo                                                               sursa foto tuitoi.com

Dar americanca...? Cea care il insotea, si despre care se zicea ca e o presedinta de Fundatie din  SUA in Republica Dominicana, cum s-o fi simtit cand a aflat ca  romanca este de acum, preferata acestui cantaret talentat si fara scrupule? N-am mai intrebat-o pe Ioana...!
 Si uite asa, si-au ratat o vacanta in partea sudica a tarii! Aparentele inseala si mai cu seama in Caraibe. Noi cei ce stam pe aici, le stim...! Si inca foarte bine!