marți, 30 august 2011

S-au suparat romanii canadieni pe mine

Rebecca Burns, functionara bancara din Montreal-  total nemultumita de viata din Canada de azi
In urma cu cateva luni am scris un articol in viajoa.ro despre viata din Canada!
http://www.viajoa.ro/destinatii/america-de-nord/canada-ogarului-cenusiu#comment-4720
  Nu am fost niciodata in Canada, insa traiesc de peste 2 ani numai intre canadieni. Iar din mai, 2011, activez intr-un complex turistic canadian, ma trezesc la cafea cu canadieni, si ma duc la culcare despartindu-ma de canadieni, particip la intruniri religioase de 2 ori pe saptamana cu aceasta natie, fie francofoni, fie anglofoni!
 Cel mai bun prieten de-al meu aici, e un canadian, Mark Brandon, care in acest moment este in Canada si aproape toti ceilalti colaboratori voluntari de-ai Fundatiei noastre sunt...canandieni!
 Mi-am permis asadar, sa scriu  acest material informativ, i-as spune, "Canada ogarului cenusiu" parafrazandu-l pe Romulus Rusan, avand informatii  adunate de la canadienii insasi, despre situatia dificila chiar si dramatica din societatea canadiana de azi, o coruptie de nemaintalnit etc! Ascult zilnic off-urile lor, ba chia ii contraziceam la inceput, si ma priveau ciudat! Si deseori ma intreabau: "De unde ai tu informatiile astea?" Si rusinat aplecam capul. "De la unii romani care locuiesc acolo si de pe site-uri de emigratie". Isi zambeau pe sub mustata... si ma priveau ca si pe o fiinta inocenta si prost informata!
Foarte multe persoane din tara care nu au avut in viata lor vreun contact cu un nativ al acestui tinut nord-american, si cate 2-3 romani stabiliti in Canada, motiveaza ca  acolo si-au gasit refugiul si ca o duc minunat si ma acuza de faptul ca nu am cunstiinte exacte, ca as vrea sa denaturez adevarul, ca ei, chipurile, sunt acolo si ca treburilemerg OK. Ma intreb pe cine sa cred? Pe ei emigrantii romani sau pe cei care s-au nascut acolo din mosi-stramosi? Dumneavoastra pe cine ati crede?
 Iar comparatia cu Romania ...hai sa fim seriosi...! Nu are nici un fond in a incerca sa o facem!
 Si in alta ordine de idei, traim in era facebook, twitter etc. Sa nu mai vorbim si de alte surse de informatii percum google sau bing! Cu minciuna azi, poti pranzi, dar in mod cert nu mai ai cum sa cinezi! Asta e de fapt idea acestrui material! In ce-i priveste pe cei cu "opinii" diferite e treaba lor! Atata timp cat acestea se bazeaza pe ceva concret!