marți, 31 iulie 2012

MIHAI ALEXANDRU-UN REGE NEINCORONAT AL MUZICI POP ROMANESTI


Avem multe talente in tara confirmate! Unul dintre acestea este Mihai Alexandru. Un compozitor care nu mai are nevoie de prezentare si in acelasi timp ar mai fi multe de spus despre acest talentat si tanar muzician. In primul rand ar fi modestia, calitate principala a unei persoane cu mult talent.
 Nu tin aici sa fac o evidentiere a ceea ce a facut  Mihai Alexandru pentru muzica romaneasca pentru ca faptul a devenit mult prea vizibil, ci doar sa mentionez faptul ca este un compozitor autentic si care de fapt a inceput sa produca o linie proprie, originala in stilul muzicii, sa-i zicem, usoara romaneasca. Am citit barfele pe diferite site-uri in care il ironizau sau il dadeau drept manelist, etc! Ce glume proaste!!! Mihai stie ca traim intr-o lume balcanica si de asemenea sunt convins ca si-a dat seama ca stilul oriental in interpretare ne vine ca si o manusa. Nu inseamna ca daca folosesti in anumite pasaje muzicale cateva acorduri mai bizantine, ai fi un compozitor de manele! Foarte putini insa au sezizat ca Mihai nu face altcva decat sa compuna piese originale ,in stilul... adica ceea ce suntem de fapt: Niste balcanici! Mihai este cel care lupta zi si noapte cu mentalitatea noastra si care aduce un nou stil in cadrul muzicii pop de la noi! Poate intr-o zi cineva isi va da seama ca acest talent are un cuvant greu de spus in actualitate in muzica romaneasca! De  fapt, ascultand cu atentie piesele sale, compuse cu multa rigoare, isi va realiza ca este un initiator original de stil!
 Asteptam ca aceasta sa devina o confirmare,  in primul  rand de la cronicarii specializati, care prefera sa ignore munca acestui compozitor, in loc sa o puna acolo unde ea ar trebuie sa fie bine de tot fixata:
in randul marilor compozitori  de muzica usoara (fie pop, o foie ce-o mai fi)