miercuri, 27 noiembrie 2013

INTREBARILE LUI ION CRISTOIU DESPRE UNIREA CU BASARABIA PROPUSA DE TRAIAN BASESCU

 1.Poate fi acesta un Obiectiv asumat de un candidat al Dreptei la prezidențiale?
2. Cum va reacționa USL? Dar Victor Ponta?
3. Ce riscuri incumbă o asemenea Declarație venită de la șeful statului român?.
4. Cît de mult depinde Unirea de conjunctura internațională?
5. Ar fi de acord Marile Puteri cu acest Obiectiv?
Foto: Secvența care m-a făcut celebru ca fiu al unei mame celebre

Eu, între Ion Rațiu și mama mea, Eugenia Cristoiu ( a murit în urmă cu cîțiva ani) la emisiunea Mihaelei Rădulescu, Duminică în familie. din 1998.  La această emisiune, mama i-a adus Mihaelei și i-a dat-o în direct o găină!Ion Cristoiu si mama domniei lui. la o emisiune televizata in 1998

E foarte delicata aceasta chestiune a unirii cu Basarabia. Traian Basescu vrea sa iasa de la presedintie si sa ramana in istorie cu madria ca el e cel care a facut acest apel, la un moment cand lumea, deja, se gandeste la alte legaturi, cu SUA, cu China, cu marile puteri, un gest total deplasat al presedintului, insa bien regizat si adanc gandit. Si nu in ultimul rand, cauta sicane celor care doresc sa participe la concursul pentru postul de presedinte al Romaniei la viitoarele alegeri care se apropie. Na-ti-o franta, ca v-am dat-o (dres-o)! Cu toate acestea, in subconstientul romanilor, idea unirii ramane! Deci, el propune de fapt si in mod deliberat, o chestiune care nu face bine nici unui candidat la presedintie, nici lui Ponta, pentru ca este un subiect foarte delicat in ochii tuturor si in special a "ordinii mondiale" actuale si care incurca itele tuturor candidatilor seriosi. De fapt, le va sta in gat, ideea basista de unire candidatilor, care cred eu, il injura pe Basescu printre dinti deocamdata. Cei care vor prelua cu seninatate ideea si-si vor face iluzii cu sloganul unirii, vor pierde, deoarece Romania nu este in acest moment o tara care sa fie ahtiata dupa probleme istorice, reintregiri, etc, ci mai degraba vor o stabilitate a tarii din toate punctele de vedere. Romanii, actori prin definitie, sprijina circuri politice si actori-bufoni pe scena politica, insa deja exista o suprasaturatie datorita si prestatiei ridicule ale acestor doi copii nevinovati ai politicii romanesti, naivii Ponta si Antonescu.
Acum, mai ales dupa ce Uniunea Europeana a sesizat specatcolul cu delegatia chineza, facut de presa romana si de declaratiile pripiteale demnitarilor, mai vine si Basescu cu chestia cu problema unirii ca si cum aceasta ar fi prioritatea numaru 1 a Romaniei.  Deci totul, centrul atentiei Romaniei, ia o intorsura de 180 de grade, de azi pe maine, iar asta nu face decat sa adanceasca si mai tare antipatia si desconsiderarea occidentului fata de tara noastra!
Nicidecum marile puteri nu vor fi prea incantate, deoarece Rusia e mereu cu ochii pe Moldova, o chestiune pura de orgoliu, insa ea exista si vine, totusi, din partea colosului rus! Asa ca in acest moment, conjunctura internationala nu este favorabila unui astfel de eveniment. Nici din punct de vedere economic, nici sentimental, vedem procentelein sondaje, acest moment, mai ales ca Moldova a luat si drumul catre integrarea in UE. Cred ca o data integrata, s-ar mai putea aduce aceasta discutie, deoarece vor fi create deja bazele pentru a se putea face o alipire teritoriala daca aceasta peste vreo 10-15 ani va mai fi de actualitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu